Skip to content Skip to footer

Γιατί η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει blog

Αναλαμβάνοντας την κατασκευή μίας ιστοσελίδας πολλοί πελάτες μας ρωτάνε αν αξίζει τον κόπο να προσθέσουμε  και ένα blog. Η απάντηση είναι – χωρίς δεύτερη σκέψη – ΝΑΙ. Το γνωστό και ως blogging είναι μία τακτική marketing που, ειδικά στην εποχή των social media, είναι απαραίτητο για κάθε ιστοσελίδα και μερικοί από τους λόγους είναι οι εξής :

  • Αυξάνει την επισκεψιμότητα
    Σκεφτείτε πόσες υποσελίδες έχει η ιστοσελίδα σας και κάθε πότε ενημερώνεται το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα η σελίδα “Σχετικά με εμάς” συνήθως φτιάχνεται μία φορά και μετά παραμένει ως έχει. Σίγουρα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας δεν θα διαβάζουν κάθε φορά τα ίδια. Κάθε άρθρο του blog μας όμως προσθέτει ουσιαστικά μία ακόμα σελίδα με διπλό όφελος μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες να μας βρεί κάποιος από τις μηχανές αναζήτησης και τα social media
    αλλά και κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο ήδη μας έχει επισκεφτεί.
  • Βελτιώνει την αξιοπιστία μας
    Φανταστείτε πόσο μεγάλο πλεονέκτημα δίνει στο τμήμα πωλήσεων της επιχείρησής μας το να μας γνωρίζει ένας υποψήφιος πελάτης επειδή είχε διαβάσει κάποιο ενδιαφέρον άρθρο για ένα θέμα που τον απασχολούσε. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα και την αξιοπιστία μας οι υπάρχοντες πελάτες να βλέπουν πως δεν έχουμε φτιάξει απλά μία ιστοσελίδα και την έχουμε παρατήσει αλλά ασχολούμαστε και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις και να κάνουμε προτάσεις για καίρια θέματα του κλάδου μας.
  • Βοηθά το ranking στις μηχανές αναζήτησης για long-term όρους
    Το εκάστοτε άρθρο έχει ένα θέμα το οποίο μπορεί κάποιος να αναζητήσει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον σε αντίθεση με τις στατικές υποσελίδες της ιστοσελίδας μας. Για παράδειγμα στην δική μας ιστοσελίδα είναι πολύ δύσκολο εώς απίθανο στο μέλλον να αναζητήσει κάποιος χρήστης το “Σχετικά με εμάς” ενώ είναι πολύ πιο πιθανό να αναζητήσει τα πλεονεκτήματα του να χρησιμοποιήσει το blog στην ιστοσελίδα του οπότε και θα οδηγηθεί στο παρών άρθρο οπότε αν του/της αρέσουν αυτά που γράφουμε να επικοινωνήσει μαζί μας! 🙂

Αν ενδιαφέρεστε μάθετε περισσότερα για το πως πρέπει να στηθεί το blog σας και τι να προσέξετε ή ακόμα και αν χρειάζεστε βοήθεια για την συγγραφή των άρθρων παρακαλώ συμπληρώστε το σχετικό ερωτηματολόγιο.