Skip to content Skip to footer

Δημιουργία ιστοσελίδας με wordpress

Η δημιουργία ιστοσελίδας με WordPress έχει διαφορετικά επίπεδα. Μπορεί να είναι μία απλή κατασκευή ενός blog ή εταιρικής ιστοσελίδας μέχρι ένα e-shop με χιλιάδες προϊόντα και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Πάμε να τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.

Τι είναι το WordPress;

Το wordpress κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004 από τον Matt Mullenweg. Ξεκίνησε σαν ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου αλλά έχει γίνει το πλέον δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Σήμερα, χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιστοσελίδων κάθε είδους, ακόμα και για e-Shop. Πλέον, μεγάλες ιστοσελίδες εμπιστεύονται το WordPress ενώ υπολογίζεται πως συνολικά οι ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο σύστημα είναι περισσότερες από 75 εκατομμύρια.

 

Τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό;

  1. Είναι εύχρηστο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος επιτυχίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ακόμα και χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σε υπολογιστές μπορούν πολύ εύκολα να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται την ιστοσελίδα τους.
  2. Πληθώρα template – plugins. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη γκάμα template ώστε να ξέρετε εξ αρχής πως περίπου θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα γίνουν μορφοποιήσεις αλλά ξεκινάτε με μία σημαντική βάση. Επίσης, υπάρχουν πολλά plugins τα οποία μπορούν να προσθέσουν έξτρα δυνατότητες.
  3. Φιλικό στις μηχανές αναζήτησης. Το wordpress είναι το πλέον SEO friendly λογισμικό.
  4. Κοινότητα. Υπάρχει μία τεράστια κοινότητα ανθρώπων παγκοσμίως που δουλεύουν πάνω στο WordPress. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ καλό support και να μπορείτε να βρείτε λύσεις σε πιθανά προβλήματα.
  5. Ασφαλές. Εφόσον γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες (updates), το WordPress είναι εξαιρετικά ασφαλές.

Χρειάζομαι την βοήθεια επαγγελματία για να φτιάξω μία ιστοσελίδα;

Εξαρτάται τι θέλετε να φτιάξετε, γιατί θέλετε να το φτιάξετε και πόσο χρόνο διαθέτετε. Αν για παράδειγμα, θέλετε ένα blog στο οποίο θα γράφετε τις σκέψεις σας, χωρίς να επιδιώκετε κάποιο όφελος από αυτό, τότε πιθανότατα μπορείτε να φτιάξετε κάτι χωρίς την βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Φυσικά, επειδή θα πρέπει να τα ψάξετε όλα από το μηδέν, θα πρέπει να έχετε και αρκετό χρόνο διαθέσιμο για να ψάξετε τα διάφορα tutorials. Αν θέλετε όμως κάποια δουλειά πιο επαγγελματική (παρουσίαση εταιρείας, blog που αποσκοπεί σε κέρδος έστω και μακροπρόθεσμα, e-shop), τότε σίγουρα η συνεργασία με κάποιον επαγγελματία είναι επιβεβλημένη. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στο διαδίκτυο και οι ερασιτεχνικές δουλειές σύντομα θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να κάνουμε μία κουβέντα μαζί σας είτε πρόκειται για κάτι απλό είτε για κάτι σύνθετο.